De stempel van de deken
Door: Andrys
Blijf op de hoogte en volg Pylger
22 Mei 2014 | Nederland, Helden
Gelukkig was hij er, deken van der Horst en ik kreeg een mooi stempel in het Credencial del Peregrino. Ik moest natuurlijk mijn verhaal doen en hij reageerde enthousiast en wilde natuurlijk weten wie ik was en waar ik woonde. Hij zei dat er nog iemand hier in de buurt onderweg was, met de fiets. Hij gaf aan graag de verhalen te willen horen.
Ook raadde hij me aan ook nog in Egchel een stempel te gaan halen, omdat daar een Jacobuskerk is. Ik had het al opgezocht op internet én het blijkt dat de Jacobuskerk genoemd is naar Jacobus Naus, kapelaan in de oorlog, die om is gekomen in een concentratiekamp. Hij zat in het verzet en hielp onderduikers. Kijk maar op deze link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Jac_Naus
Ik vertelde dat aan de deken én die zei dat Kapelaan Naus genoemd was naar Jacobus de Meerdere. Een leuk gesprek, hij gaf me nog de naam van de koster die ik kon bellen voor de stempel van de kerk van Egchel.
Na het bezoek aan de de deken ben ik nog naar Hanssenhof gefietst en heb daar anderhalve kilo asperges gekocht. Ans heeft die klaargemaakt en ik heb samen met William en Iza er heerlijk van gesmuld, van dat wandelen, daar krijg je toch wel trek van....